Pages
▼
Thursday, October 7, 2010
RESEPI KEK COKELAT MARBLE
BAHAN KEK
250 gm mentega
3 cawan tepung gandum
11/2 cawan gula halus
1/4 cawan susu segar
1 sudu kecil esen vanilla
5 biji telur
BAHAN KRIM
150 ml coklat cair
20 ml susu segsr suam
{satukan bahan ini dan dipukul hingga pekat}
CARA MEMBUATNYA
1. Pukul mentega dan gula halus hingga berkerim
2. Masukkan telur sebiji-sebijisambil dikacau rata
3. Masukkan tepung gandum sedikit-sedikit berselang-seli dengan susu segar hingga habis
dan gaulkan hingga rata.
4. Tuangkan setengah adunan kedalam acuan bulat dan masukkan coklat cair .Kemudian
lapiskan dengan lebihan adunan kek
5. Bakar dalam ketuhar dengan suhu 180c selama 40 minit .Hiaskan dengan kerim coklat
SEDIA DIHIDANGKAN
coklat cair tu,mean coklat masakan yg dicairkn ker? atau susu coklat?
ReplyDelete