Bahan-bahannya:175 gm tepung naik sendiri
125 gm mentega
120 gm gula halus
50 gm lobak merah
50 gm kacang walnut
4 biji telur
1 sudu kecil esen vanilla
Cara membuat:
1. Pukul mentega dan gula halus hingga berkrim.
2. Dalam mangkuk lain, pukul telur hingga kembang.
3. Masukkan telur sedikit-sedikit ke dalam adunan mentega. Pukul lagi hingga adunan rata.
4. Kemudian masukkan tepung naik sendiri,kacang walnut,lobak merah dan di gaul rata.
5. Masukkan adunan ke dalam acuan kek.
6. Bakar di dalam ketuhar dengan suhu 180c selama 45 minit. Sejukkan kek ini.
jujurnya..
ReplyDeleteTK lum pnah mkn kek lobak merah ni..
tringin sngt nak rasa..
mesti sedapkan..
TK mkn lobak merah dlm lauk2 sayur je..
lobak merah pun boleh dibuat kek
ReplyDelete