Pages

Saturday, October 9, 2010

RESEPI MI BANDUNG


BAHAN-BAHAN:

1 paket mi kuning } di celur
200 gm udang }dikisar dan ambil airnya
100 gm udang kering
4 sudu tepung jagung

BAHAN KISAR:

150 gm cili kering
3 biji bawang besar
4 biji bawang putih

BAHAN HIASAN

50 gm sawi } di celur
1 biji telur
20 gm hirisan cili merah
20 gm bawang putih
20 gm hirisan daun sup

CARA MEMASAKNYA:

1. Panaskan minyak dan masukkan bahan kisar . Biarkan masak seketika dan biarkan hingga
garing.
2. Masukkan air udang dan udang kering.garam gula,dan perasa.
3. Masak kuah hingga mendidih.Kacau rata.
4.Masukkan tepung jagung dan biarkan hingga mendidih
masukkan telur dan tutup kuah.

SEDIA DIHIDANG.

No comments:

Post a Comment