BAHAN-BAHAN :
300 gm spageti (di rebus )
1kilo kepah
250 gm ayam (potong ikit suka )
2 ulas bawang putih ( cincang )
Air sejuk secukupnya
jus anggur putih secukupnya
1 1/2 sudu besar minyak zaitun
3 sudu besar daun pasli (cincang )
1/2 sudu kecil lada hitam (tumbuk )
Garam
CARA MENYEDIAKANNYA :
1. Panaskan minyak zaitun dalam periuk dan tumisbawang putih hingga layu . Masukkan air dan jus anggur . Bila kuah mula mendidih masukkan kepah
2. Biarkan hingga kulit kepah mula terbuka >Keluarkan kepah asingkan isi dan kulitnya .Tinggal sebahagian yang berkulit untuk hiasan
3. Sementara itu masukkan isi ayamserbuk lada hitam, garam dan gula secukup rasa kedalam kuah kepah Kacau sebentar dan masukkan spageti kacau
rata dan campurkan campurkan daun pasli dan kepah
SEDIA DIHIDANG
No comments:
Post a Comment