1. Panaskan kukusan dan sapu minyak pada loyang. 2. Gaulkan semua bahan dan tapiskan. 3. Masakkan adunan diatas api sebentar dan masukkan dalam loyang dan kukus selama 15 minit. 4. Bila dah masak cakarkan sikit permukaan kueh supaya memudahkan bahagian lapisan santan melekat.
1. Campurkan semua bahan dan tapiskan. 2. Masakkan bahan kueh ini sekejap diatas api. 3. Tuangkan adunan diatas lapisan hijau. 4. Kukuskan selama 15 minit dan sejukkan 5. Bila dah sejuk potong kueh dan hidangkan dengan air gula merah.
Bahan
Air Gula Merah : 1 cawan gula merah 1 cawan gula biasa 2 cawan air 1 helai daun pandan [ koyakkan] Cara :
1. Masakkan semua bahan sehingga mendideh. 2. Tapiskan dan hidangkan bersama kuih lompat tikam.
No comments:
Post a Comment