Pages

Wednesday, December 29, 2010

KEK EPAL

 DSC07079

BAHAN – BAHAN :

300 gm tepung naik sendiri

200 gm mentega

200 gm gula halus

4 biji telur -  dipukul

1 biji lemon – diparut kulitnya

1 sudu kecil esen epal

3 biji epal  - dibuang kulit dan dihiris

sedikit jem buah-buahan – dicairkan diatas api

 

CARA MEMBUATNYA :

1. Pukul mentega dan gula halus hingga berkerim

2. Masukkan telur sebiji demi sebiji dan dipukul

3. Kemudian masukkan tepung naik sendiri,parutan kulit lemon dan gaul sebati

4. Tuangkasn adunan kedalam acuan kek,susunkan hirisan epal diatasnya,dan bakar dalam ketuhar dengan suhu 180 c hingga masak

5 .Apabila kek sejuk sapukan jem buah-buahan dipermukaannya

 

SEDIA DIHIDANG .

No comments:

Post a Comment