Himpunan resepi masakan melayu,resepi ikan ,resepi udang,resepi ayam dan resepi lauk pauk tradisional
Pages
▼
Sunday, December 12, 2010
Resepi Lala Tumis Kering
Bahan-bahan :
600 gm lala 5 sudu makan cili kering 4 sudu tomato sos 1½ sudu makan bawang merah yang ditumbuk 1 sudu makan bawang putih serta halia yang sudah ditumbuk Garam serta serbuk perasa secukupnya
Cara :
1. Lala dibersihkan. Pijarkan minyak dalam kuali kemudian tumiskan semua bahan yang telah ditumbuk serta cili giling. 2. Masukkan tomato sos. Kacau hingga rata. Setelah itu masukkan lala, garam, gula dan serbuk perasa secukupnya. 3. Kacau bahan ini hingga sebati dan rata. Apabila lala telah terbuka dan kulitnya kemerah-merahan, bolehlah diangkat. 4. Taburkan dengan daun sup apabila hendak dihidangkan.
No comments:
Post a Comment