Pages

Monday, January 17, 2011

KEK AISKRIM DELIGHT

DSC07074

BAHAN – BAHAN :

150 Gm buah – buahan segar

150 gm gula halus

150 gm tepung naik sendiri

150 mentega

150 gm telur

1 sudu kecil serbuk penaik

5 gm garam

 

CARA MEMBUATNYA :

1. Pukul mentega ,telur dan gula halus hingga kembang

2. Masukkan tepung naik sendiri,serbuk penaik,garam dan pukul hingga sebati,

3. Kemudian masukkan buah-buahan campuran,dan gaulkan hingga rata

4. Tuangkan adunan kedalam acuan dan bakardidalam ketuhardengan suhu 200c selama satu jam

5. Ketika menghidang,susunkan potongan kek didalam piring dan letakkan aiskerim delight diatasnya,

6. Hiaskan dengan ceri dan kacang tanah

 

SEDIA DIHIDANG .

No comments:

Post a Comment