Pages

Saturday, February 19, 2011

Daging Lada Hitam Sos Plum


Daging Lada Hitam Sos Plum
BAHAN A:

1 kg daging (potong nipis)

1 sudu besar serbuk lada hitam

1 sudu besar sos plum

1 sudu besar halia

3 ulas bawang putih

4 ulas bawang merah 


BAHAN  B: 

1 sudu besar kicap pekat

1 sudu besar kicap cair

2 sudu besar sos cili

3 labu bawang besar (potong bulat)

2 tangkai cili merah

2 sudu besar serbuk cili

1 sudu besar gula pasir

Garam

1/2 cawan minyak masak 


CARA MENYEDIAKAN: 


1. Perapkan bahan A selama setengah  jam.

2. Panaskan minyak.

3. Tumiskan  bahan B satu persatu dan setelah sebati, masukkan bahan A.

4. Tambahkan air untuk melembutkan daging.

5. Akhir sekali masukkan garam
Sumber ; utusan

No comments:

Post a Comment