Pages

Tuesday, March 1, 2011

Biskut Coklat Oren


Biskut Coklat Oren
Biskut Coklat Oren
 
BAHAN-BAHAN:
 6 sudu besar mentega
 6 sudu besar gula kastor
 1 biji telur
 1 sudu besar susu
 2 sudu besar serbuk koko

 BAHAN HIASAN:
 Coklat oren   (cairkan)
 Coklat  masak  (cairkan)

CARA MENYEDIAKAN:
1. Pukul mentega dan gula sehingga kembang. Masukkan telur dan susu.
2. Akhir sekali masukkan tepung dan serbuk koko. Kacau sehingga menjadi doh. Canai dan terapkan bulat.
3. Bakar pada suhu 180oC selama 10 hingga 12 minit. Angkat dan biarkan ia sejuk.
4. Paipkan coklat oren dan coklat makan  di atas biskut dan biarkan keras.
Sumber : Sajionline

No comments:

Post a Comment