Pages

Monday, March 7, 2011

Biskut Coklat Syawal


Bahan-bahan:
1 cawan mentega
3/4 cawan gula aising
Secubit garam halus
3 sudu besar susu tepung
3 cawan tepung gandum
Sedikit coklat emulco Cip coklat untuk hiasan
Cara Menyediakan:
1. Putar mentega bersama gula hingga kembang
2. Masukkan garam dan sus tepung, kacau rata.
3. Masukkan tepung, gaul rata.
4. Bahagikan adunan kepada dua bahagian. 1/3 adunan dibiarkan warna asal manakala 2/3 adunan dicampurkan coklat emulco.
5. Sediakan piping bag dengan nozel bentuk bentuk bintang yang berbeza saiznya.
6. Masukkan kedua-dua adunan ke dalam piping bag yang berasingan. (Nozel bintang besar untuk adunan coklat dan bintang kecul untuk adunan warna asal).
7. Paipkan adunan coklat dahulu, diikuti dengan warna asal di atasnya.
8. Hias dengan cip coklat dan bakar sehingga masak.
Sumber : sajionline

No comments:

Post a Comment