Pages

Friday, March 18, 2011

Paf Barbeku


Bahan-bahan Inti:
600 gm paha ayam - dicincang kecil
150 gm sos tiram
50 gm serbuk pati ayam
50 sudu kecil tepung kanji - dibancuh dengan sedikit air
Bahan Pastri:
500 gm tepung Hong Kong (boleh didapati di kedai menjual bahan-bahan kek dan pastri)
300 gm marjerin
2 biji telur
Hiasan:
Bijan hitam
Kuning telur
Cara Menyediakan:
1. Untuk menyediakan inti, masak daging ayam bersama sos tiram dan stok pati ayam sehingga masak.
2. Kemudian campurkan dengan bancuhan tepung kanji untuk melikatkannya dan ketepikan.
3. Untuk menyediakan pastri, campurkan tepung hong kong, marjerin dan telur. Uli sehingga sebati dan menjadi doh yang lembut. Bahagikan kepada doh-doh kecil.
4. Canai setiap doh menjadi bentuk bulat dan masukkan sedikit inti dan lipat segi tiga.
5. Sapukan permukaan pastri dengan kuning telur dan taburkan biji hitam.
6. Bakar selama 15 minit pada suhu 200 darjah Celsius
Sumber : sajionline

No comments:

Post a Comment