Pages

Wednesday, November 2, 2011

SUP CENDAWAN

BAHANNYA.
1 paket cendawan tiram 1 batang carrot dipotong 1 inci dan diracik halus
1/2 inci halia diracik halus
4 ulas bawang putih dimayang halus
1 labu bawang besar dihiris halus
1 pokok daun bawang
1 pokok daun sup(sadri)
1 helai daun kunyit dihiris halus
1 biji tomato dipotong enam
5 cawan air
garam secukup rasa

Cara Penyediaannya:
Halia, bawang putih, bawang besar,daun kunyit dan air dimasukkan ke dalam periuk dan dipanaskan. Biarkan mendidih baru masukkan carrot dan cendawan tiram. Bila sudah mendidih dan hampir masak masukkan belahan tomato dan garam secukup rasa. Bila nak diangkat, masukkan daun bawang dan daun sup. Kacau sedikit dan angkat

No comments:

Post a Comment