Pages
▼
Agar-agar laici
- 1 paket agar-agar (saya guna agar-agar bertali cap tiga ros)
- 1500ml air
- 1 1/2 cawan gula
- 1 tin susu cair (saya guna susu Ideal)
- 1 tin laici
- secubit garam
- Basuh agar-agar sebelum dimasukkan kedalam periuk. Masukkan agar-agar dan air
- Masak sehingga agar-agar larut.
- Apabila sudah larut baru masukkan gula. Apabila semua telah sebati, angkat dan tapis
- Masukkan kembali kedalam periuk dan masak semula.
- Blender laici bersama-sama dengan airnya sekali sehingga hancur dan sehingga tiada ketulan laici.
- Masukkan susu cair, garam dan laici yang telah diblender tadi. Kacau rata
- Tuangkan kedalam tray atau acuan yang anda gemari
- Biar sehingga ia keras baru dipotong.
- Sumber: Resepidaria
No comments:
Post a Comment