10 biji telur ayam 10 sudu gula 300 gm tepung gandum
Bahan untuk inti: 500 gm daging lembu 500 gm bawang besar
2 sudu besar rempah kermuk 8 ulas bawang merah 5 ulas bawang putih 1 inci halia Garam dan gula secukup rasa
Cara: |
Pukul telur dengan gula sehingga kembang. Masukkan tepung gandum, kacau sehingga rata.
Cara membuat inti:
Daging direbus dan dihiris halus. Bawang besar dipotong nipis. Campurkan semua rempah yang telah digiling. Sediakan kuali dengan minyak. Apabila panas, masukkan rempah biar garing dan masukkan daging. Setelah masak masukkan bawang besar yang dipotong bersama gula dan garam secukup rasa. Masukkan ke dalam acuan (separuh) kemudian masukkan inti, selepas itu masukkan separuh lagi adunan. |
|
No comments:
Post a Comment