Pages

Thursday, November 11, 2010

KARIPAP LAPIS TANDORI AYAM

esepi
BAHAN-BAHAN A
1OO gm isi ayam bahagian dada
30 gm tairuatau susu masam atuuyogurt atau dadih
15 gm ciliboh
10 gm serbuk cili
garam secukup rasa

BAHAN B

1keping pasteri puff
80 gm timun=hiris halus
10 gm yogurt
garam secukup rasa

CARA MEMBUATNYA :

1. Perapkan bahan-bahan i dan bakar didalam ketuhar selama 20 minit dengan suhu 150c
2. Potong pastri puff .letakkan inti ayam yang dah dimasak
tadi beserta timun,yogurt ,dan  sedikit garam yang telah digaulkan
3. Lipatkan pasteri puffyang telah diletakkan inti dengan menggunakan sedikit air
4. Bakar didalam ketuhar selama8-10 minitdengan kepanasan suhu 100 darjah celcius

SEDIA DIHIDANG

No comments:

Post a Comment