Pages

Tuesday, December 21, 2010

BISTIK CENDAWAN

 

BAHAN – BAHAN :

300 gm cendawantiram

5 sudu besra tepung jagung

1 biji telur

garam

setengah sudu kecil air kapur

2 biji tomato – hiris

2 sudu besar tomato puri

1 labu bawang besar – cincang

1 sudu kecil gula

1 sudu besar sos cili

2 ulas bawang putih  - cincang

 

CARA MENYEDIAKANNYA :

1. Bancuh tepung dengan sedikit air,masukkan sedikit garam dan pecahkan telur

2. Gaul rata dan kemudian masukkan air kapur.celipkan cendawan dan goreng hingga garing,ketepikan

3. Di dalam kuali yang lain,tumiskan bawang merah dan bawang putih

4 .Masukkan sos cili dan tomato puri,masukkan garam dan gula

5. Tambahkan sedikit air jika kuahnya terlalu likat

 

SEDIA DIHIDANG

No comments:

Post a Comment