Pages

Monday, February 28, 2011

Biskut Mentega Kacang


Biskut Mentega Kacang
Biskut Mentega Kacang
 
BAHAN-BAHAN:
1/2 cawan mentega tanpa garam
 3/4  cawan mentega kacang
1 cawan gula merah
1 biji telur gred A
1/2 sudu kecil vanila
1 cawan tepung gandum
3/4 sudu  soda bikarbonat
Coklat dan coklat urai sebagai hiasan


CARA MENYEDIAKAN:
1. Panaskan oven 1800C dan siapkan dulang pembakar.
2. Krimkan mentega, mentega kacang dan gula. Tambahkan telur dan vanila. Putar dengan kelajuan sederhana. A
3. Ayak tepung bersama baking soda. Masukkan campuran tepung ke dalam adunan mentega.
4. Buat bentuk yang disukai. Bakar dan sejukkan.
5.Cairkan coklat, celupkan sebahagian dari biskut dan taburkan coklat urai di atasnya
Sumber : Sajionline

No comments:

Post a Comment