Pages

Monday, March 7, 2011

Kambing Sos Rosemary


Kambing Sos Rosemary 
BAHAN-BAHAN:
500 gm daging kambing
1/2 liter pati lembu
10 gm daun rosemary
2 ulas bawang putih (kisar)
4 ulas bawang merah (kisar)
2 cm halia (kisar)
Sedikit garam dan gula


CARA MENYEDIAKAN:
1. Gaulkan daging kambing dengan garam sehingga rata. Biarkan seketika, kemudian panggang.
2. Sementara itu, tumiskan bawang merah, bawang putih, halia dan daun rosemary sehingga naik bau.
3. Selepas itu, masukkan pati lembu. Kacau seketika barulah angkat dan tuangkan ke atas daging kambing yang dipanggang tadi. Cara mudah untuk mendapatkan pati lembu begini caranya. Ambil tiga kuib pati daging lembu dan bancuhkan dengan setengah liter air.
Sumber : Sjionline

No comments:

Post a Comment