NZ resepi World

Himpunan resepi masakan melayu,resepi ikan ,resepi udang,resepi ayam dan resepi lauk pauk tradisional

Pages

▼

Sunday, October 30, 2011

Kek Epal, Nanas Dan Walnut



Bahan-Bahan: 
3 keping nenas dalam tin (tos dan cincang kecil-kecil)
2 cawan tepung naik sendiri (ayak dua kali)
½ sudu kecil rempah campuran
1 cawan parutan epal
60 gm mentega 1 biji telur (pukul sehingga kembang)
¾ cawan susu segar
1 cawan walnut (dicincang)
6 biji ceri merah (dicincang)
½ cawan gula kastor

Cara : 
Masukkan tepung ke dalam mangkuk adunan.
Campurkan nenas, parutan epal, walnut dan rempah campuran. Pukul mentega dan gula hingga kembang.
Masukkan telur yang telah dipukul dengan susu segar berselang-seli dengan tepung.
Kacau sebati. Masukkan ke dalam acuan dan bakar hingga masak. Kek ini sesuai untuk minum petang dan dihidangkan semasa masih panas.
Zailisyam Asri at 1:42 AM
Share

No comments:

Post a Comment

‹
›
Home
View web version
Powered by Blogger.