Pages

Wednesday, March 21, 2012

Resepi Udang Tomato Paprika

Udang Tomato Paprika

BAHAN-BAHAN:

400 gm udang

1 labu bawang besar  dibelah empat

3 ulas bawang putih diketuk

1 cm halia diketuk

1 biji capsicum merah

1 biji capsicum hijau

5 sudu besar sos tomato

1 sudu besar kicap masin

Gula , garam dan aji secukup rasa

CARA MENYEDIAKAN:

Bersihkan udang dan goreng hingga kuning. Ketepikan.Panaskan sedikit minyak dalam kuali dan tumis bawang putih dan halia hingga kuning.Kemudian masukkan bawang besar. Masukkan udang dan kesemua capsicum. Tumis lagi dan tuangkan sedikit air.Kemudian masukkan sos dan kicap.,gula,garam dan aji secukup rasa.bila dah masak dan cukup rasa,matikan api..angkat

Sedia dihidang

Sumber : saji

No comments:

Post a Comment