Pages

Tuesday, October 26, 2010

DAGING BEREMPAH


           BAHAN-BAHAN :

1/2 Kilo daging
3 ulas bawang merah
2 cm halia
3 ulas bawang putih
1 sudu besar kicap pekat
3 sudu besar lada hitam
2 sudu besar sos tiram
1 sudu besar tepung jagung
garam dan gula
2 cawan stok daging

          CARAMENYEDIAKANNYA ;

1. Daging di rebus empuk Tinggalkan 2 cawan air rebusannya
2. Bawang dan halia dikisar .Lada hitam ditumbuk
3. Panaskan minyak dan tumis bajhan kisar Hingga naik bau masukkan daging dan lada hitam
4. Kemudian tuangkan sos tiram dan kicap serta stok daging
5. Bubuhsedikit garam dan gula Biarkan mendidih , untuk memekatkan kuah ,masukkan tepung jagung .atau biarlah ada kuah sedikit

            SEDIA DIHIDANG

No comments:

Post a Comment