Pages

Thursday, December 2, 2010

KAILAN CENDAWAN IKAN MASIN


BAHAN – BAHAN :
600 gm kailan kecil
100 gm cendawan tiram
1 tangkai cili merah
3 ulas bawang merah
3 ulas bawang putih – dimayang
sepotong  isi ikan tenggiri masin –ditumbuk
3 sudu besar sos tiram
sedikit garam
sedikit serbuk perasa
sedikit minyak untuk menumis

CARA MEMBUATNYA :
1. Potong kailan mengikut citarasa dan bersihkan.
2. Koyakkan cendawan dan bersihkan,Tos dan ketepikan
3. Panaskan 2 sudu besar minyak dan tumis bawang hingga garing
4. Masukkan ikan tenggiri masin yang telah ditumbuk tadi,
5. Masukkan sayur kailan dan cendawan,dan biarkan hingga masak
6. Taburkan bawang goreng diatasnya dan hidangkan masa panas bersama nsi.

SEDIA DIHIDANG .

No comments:

Post a Comment