Bahan - bahan
Bahan A
3 cm halia(dihiris)
2 cm lengkuas(diketuk)
6 btg serai(ketuk)
2 ulas bwg putih(tumbuk)
2 ulas bwg merah(tumbuk)
Bahan B
100gm lobak merah
i biji tomato
3 tangkai cili padi
100gm bunga kobis
50 gm cendawan
1 labu bwg besar
300gm daging (rebus dan hiris)
1 liter stok daging
1 biji limau nipis
1/2 sudu besar pes tomyam
1 sup bunjut
3 cm halia(dihiris)
2 cm lengkuas(diketuk)
6 btg serai(ketuk)
2 ulas bwg putih(tumbuk)
2 ulas bwg merah(tumbuk)
Bahan B
100gm lobak merah
i biji tomato
3 tangkai cili padi
100gm bunga kobis
50 gm cendawan
1 labu bwg besar
300gm daging (rebus dan hiris)
1 liter stok daging
1 biji limau nipis
1/2 sudu besar pes tomyam
1 sup bunjut
Cara - cara
1. Masukkan stok daging bersama perencah sup bunjut dan bahan A,biarkan mendidih.
2. Kemudian,masukkan daging dan bahan B.
3. Masukkan pula pes tomyam,garam dan gula
4. Matikan api dan perahkan limau nipis.
5. Hidangkan panas.
No comments:
Post a Comment