Pages

Monday, February 21, 2011

Puding Coklat Dan Walnut


Puding Coklat Dan Walnut
BAHAN-BAHAN: 

120 gm mentega

250 gm gula perang

125 gm coklat urai

10 gm hirisan kulit oren

4 biji telur

125 gm walnut panggang

125 gm almond

250 gm tepung

5 gm serbuk penaik 


CARA MENYEDIAKAN: 


1. Mentega dan gula perang dikacau hingga kembang.

2. Masukkan telur sebiji demi sebiji.

3. Kemudian masukkan walnut cincang.

4. Tambahkan coklat urai, hirisan kulit oren dan almond.

5. Masukkan juga tepung dan serbuk penaik dan kacau semua bahan hingga sebati.

6. Ambil sedikit marjerin dan sapukan pada bekas kek.

7. Tuangkan adunan tadi dan bakar selama 45 minit pada suhu 180oC. 

8. Setelah masak, letakkan sos karamel di atasnya
Sumber : utusan

No comments:

Post a Comment