Pages

Sunday, December 4, 2011

Resepi sup cendawan

Bahan – bahan:

  • 12 keping Cendawan
  • 9 biji bawang merah – tumbuk
  • 4 biji bawang putih – tumbuk
  • 1 inci halia dihiris – tumbuk
  • 1 sudu besar lada sulah
  • 1 sudu besar tepung jagung
  • Sedikit garam
  • sedikit aji
  • bawang goreng
  • daun sup – dipotong
  • Minyak masak untuk menumis

Cara menyediakan :

  1. Panaskan minyak,. tumis bahan tumbuk.
  2. Masukkan lada sulah & masak hingga garing, masukkan air.
  3. Bila mendidih masukkan cendawan.
  4. Kemudian masukkan sedikit garam
  5. Bila hendak diangkat masukkan tepung jagung yang di bancuh dengan  air.
  6. Masukkan dalam mangkuk..taburkan bawang goreng dan daun sup
  7. Sedia dihidang

No comments:

Post a Comment