Bahan – bahan:
 
- 12 keping Cendawan
 - 9 biji bawang merah – tumbuk
 - 4 biji bawang putih – tumbuk
 - 1 inci halia dihiris – tumbuk
 - 1 sudu besar lada sulah
 - 1 sudu besar tepung jagung
 - Sedikit garam
 - sedikit aji
 - bawang goreng
 - daun sup – dipotong
 - Minyak masak untuk menumis
 
Cara menyediakan :
- Panaskan minyak,. tumis bahan tumbuk.
 - Masukkan lada sulah & masak hingga garing, masukkan air.
 - Bila mendidih masukkan cendawan.
 - Kemudian masukkan sedikit garam
 - Bila hendak diangkat masukkan tepung jagung yang di bancuh dengan air.
 - Masukkan dalam mangkuk..taburkan bawang goreng dan daun sup
 - Sedia dihidang
 
No comments:
Post a Comment