Bahan-
250 gm mee kuning
50 gm daging
50 gm fish cake
50 gm fish ball
2 keping kueh cucur udang
1/2 cawan taugeh
1/2 mangkuk sawi -potong kecil
2 sudu cili mesin..1 sudu rempah kari
2 sudu kicap pekat
1 sudu minyak masak
1/2 labu bawang besar -cincang halus
1biji telur ayam
2 biji cili hijau --hiris nipis
Cara.-cara
Panaskan minyak. Masukkan bawang dan cili & rempah dan biarkan garing dan wangi.kemudian Masukkan daging dan kacau rata..Masukkan pula fish cake, fish ball dan kueh cucur udang. Biar sebentar.kemudian.Masukkan kicap dan mee. Kacau hingga rata. Masukkan taugeh dan sawi…Ketepikan mee dan pecahkan telur di tengah-tengah kuali. Biarkan telur masak sikit barulah dikacau dan gaul hingga rata…Masak mee hingga agak kering..bila dah masak matikan api dan angkat..hidangkan dalam pinggang dan dan hiaskan dengan hirisan cili hijau.dan timun
Sedia dihidang
No comments:
Post a Comment