Pages

Thursday, December 2, 2010

BORSHCHT (SUP)

BAHAN – BAHAN :
300 gm daging kambing – di potong dadu
3 biji ubi kentang – dipotong dadu
1 biji lobak merah – dipotong dadu
1 bjib bawang merah – dipotong dadu
1 biji lada benggala merah – dipotong memenjang
5 ulas bawang putih – dipotong dadu
400 gm kubis – nipis
1 biji ubi bit – dihiris nipis
1/2 sudu teh jintan manis
garam secukup rasa
secekak daun ketumbardi hiris
6 gelas air

CARA MEMBUATNYA :
Goreng daging kambing ,lobak,bawang merah,ptih dan lada benggala selama10 minit
2. Masukkan air dan biarkan ia mendidih,masukkan kubis,jintan manis dan garam
3. Didihkan selama 2 jam
4. Masukkan ubi bit selama 5 minit sebelum masa memasak tamat
5. Hidangkan dan taburkan daun ketumbar.

SEDIA DIHIDANG .

No comments:

Post a Comment