Pages

Monday, August 9, 2010

Kailan Cendawan Ikan Masin


Bahan- bahan

600 gram baby kailan

100 gram cendawan tiram

1 tangkai cili merah

3 ulas bawang merah

3 ulas bawang merah

3 ulas bawang putih (dimayang)

sepotong isi ikan tenggiri masin (ditumbuk)

3 sudu besar sos tiram

sedikit garam

sedikit serbuk perasa

sedikit minyak untuk menumis
Cara Membuat

1) Potong kailan mengikut cita rasa dan bersihkan.

2) Koyakkan cendawan dan bersihkan . Tos dan ketepikan

3) Panaskan 2 sudu minyak masak dan tumis bawang sehingga garing .

4) Masukkan ikan tenggiri masin yang telah ditumbuk tadi.

5) Kemudian ,masukkan sayur kailan dan cendawan dan biarkan sehingga ia masak.

6) Taburkan bawang goreng di atasnya dan hidangkan semasa panas bersama nasi.....

No comments:

Post a Comment