BAHAN – BAHANNYA ;
5 Ketul ayam bahagian paha dan kepak
1 1/2sudu kecil garam
1 1/2 sudu kecil serbuk lada sulah
50 gm serbuk roti
50 gm kacang tanah – di kisar halus
2 sudu kecil serbuk cili
2 biji telur
1 cawan minyak masak
CARA MENYEDIAKANNYA :
1. Gaulkan ayam bersama garam dan lada sulah hingga sama rata. Perapkan ayam seketika
2. Campurkan serbuk roti kacang tanah kisar dan serbuk cili gaulkan hingga sebati .
3. Kemudian celupkan ayam yang telah diperap kedalam telur yang telah dipukul
4. Kemudian golekkan di atas campuran kacang tanah,serbuk roti dan serbuk cili. Pastikan ayam betul-betul di salut dengan campuran tersebut
5. Panaskan minyak dan goreng ayam tersebut hingga garing
SEDIA DIHIDANG
No comments:
Post a Comment