Pages

Saturday, October 16, 2010

RESEPI AYAM PANGGANG KICAP PEDAS


BAHAN-BAHAN :

1/2 ekor ayam
4 sudu besar madu
1 sudu besar maltose
3 sudu besar kicap cair
1 sudu basar garam

BAHAN-BAHAN SOS :

1 5 sudu besar kicap manis
2 biji bawang putih ,-dicincang hajus
5 biji cili padi-di cincang halus
2 sudu besar air limau nipis
garam cecukup rasa

CARAMEMBUATNYA :

1. Panaskan air dalam periuk dan masukkan madu,maltosa,kicap cair,serta garam sehingga
mendidih
2. Masukkan ayam dan biarkan mendidih selama seminit, angkat dan toskan
3. Panaskan minyak dan goreng ayam tersebut sehingga masak
4. untuk sos campurkan semua bahan yang dah disedikan dan masukkan garam secukup rasa
5. Hidangkan bersama ayam yang dah di goreng tadi

SEDIA DIHIDANG

No comments:

Post a Comment