Pages
▼
Friday, October 22, 2010
KAMBING PANGGANG PUDINA KETUMBAR
BAHAN BAHAN
220 gm rusuk kambing
12 gm bawang putih - kisar
12 gm bawang merah-kisar
6 cm halia kisar
1 sudu kecil ketumbar biji-tumbuk
1/2 sudu kecil jintan manis ditumbuk
1/2 sudu kecil madu
1 sudu kecil minyak zaitun
BAHAN ACAR CAMPURAN ;
10gm daun pudina
12 ulas bawang merah dipotong dadu ,
50 gm tomato dipotong dadu
50 gm mangga masak dipotong dadu
1/2 sudu kecil serbuk ketumbar
1/2 sudu minyak zaitun
1 biji limau nipis
BAHAN-BAHAN KELEDEK :
200 Gm keledek
3 sudu besar santan
garam dan lada sulah.
CARA MENYEDIAKAN :
1. Gaul bahan kisar berasama rusuk kambing
2. masukkan ketumbar biji ,jintan manis minyak zaitun Perap selama dua jam
sebelum di panggang
3. Untuk acar.campur gaul kesemua bahan perahan linmau nipis
4. keledek di rebus dsn dihancurkan.kemudian gaul dengan santan ,garam dan lada
sulah.
SEDIA DIHIDANG
No comments:
Post a Comment