Friday, October 22, 2010
Home »
kambing panggang
,
resepi kambing
,
resepi kambing panggang
»
KAMBING PANGGANG PUDINA KETUMBAR
BAHAN BAHAN
220 gm rusuk kambing
12 gm bawang putih - kisar
12 gm bawang merah-kisar
6 cm halia kisar
1 sudu kecil ketumbar biji-tumbuk
1/2 sudu kecil jintan manis ditumbuk
1/2 sudu kecil madu
1 sudu kecil minyak zaitun
BAHAN ACAR CAMPURAN ;
10gm daun pudina
12 ulas bawang merah dipotong dadu ,
50 gm tomato dipotong dadu
50 gm mangga masak dipotong dadu
1/2 sudu kecil serbuk ketumbar
1/2 sudu minyak zaitun
1 biji limau nipis
BAHAN-BAHAN KELEDEK :
200 Gm keledek
3 sudu besar santan
garam dan lada sulah.
CARA MENYEDIAKAN :
1. Gaul bahan kisar berasama rusuk kambing
2. masukkan ketumbar biji ,jintan manis minyak zaitun Perap selama dua jam
sebelum di panggang
3. Untuk acar.campur gaul kesemua bahan perahan linmau nipis
4. keledek di rebus dsn dihancurkan.kemudian gaul dengan santan ,garam dan lada
sulah.
SEDIA DIHIDANG
KAMBING PANGGANG PUDINA KETUMBAR
BAHAN BAHAN
220 gm rusuk kambing
12 gm bawang putih - kisar
12 gm bawang merah-kisar
6 cm halia kisar
1 sudu kecil ketumbar biji-tumbuk
1/2 sudu kecil jintan manis ditumbuk
1/2 sudu kecil madu
1 sudu kecil minyak zaitun
BAHAN ACAR CAMPURAN ;
10gm daun pudina
12 ulas bawang merah dipotong dadu ,
50 gm tomato dipotong dadu
50 gm mangga masak dipotong dadu
1/2 sudu kecil serbuk ketumbar
1/2 sudu minyak zaitun
1 biji limau nipis
BAHAN-BAHAN KELEDEK :
200 Gm keledek
3 sudu besar santan
garam dan lada sulah.
CARA MENYEDIAKAN :
1. Gaul bahan kisar berasama rusuk kambing
2. masukkan ketumbar biji ,jintan manis minyak zaitun Perap selama dua jam
sebelum di panggang
3. Untuk acar.campur gaul kesemua bahan perahan linmau nipis
4. keledek di rebus dsn dihancurkan.kemudian gaul dengan santan ,garam dan lada
sulah.
SEDIA DIHIDANG
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
ShareThis
Blog Archive
-
▼
2010
(678)
-
▼
October
(185)
- Resepi Kari Ikan Jenahak
- Resepi Ayam Bakar Madu
- Resepi Sayur Lemak Pucuk Manis
- Gulai Kawah Daging
- Resepi Ayam Kung Pao
- Resepi Ikan Haruan Kukus
- CUCUR BADAK UBI KELADI
- CUCUR CENDAWAN
- CUCUR DURIAN
- CUCUR UDANG
- CUCUR TAPAI UBI KAYU
- CUCUR JAGUNG MANIS
- CUCUR INTI KACANG
- JEMPUT –JEMPUT PISANG
- KASWI GULA MERAH
- ROTI JALA BERINTI
- KARIPAP
- BUAH MELAKA (ONDE – ONDE )
- BAHULU GULUNG COKLAT URAI
- BAHULU GULUNG PELANGI
- KEK COKLAT
- KEK PIC
- KEK KEJU BLUBERRY BERKRIM
- PUDING PIC
- BROWNIES COKLAT
- GULAI IKAN TONGKOL
- AYAM PANGGANG LADA HITAM
- NASI GORENG KURMA
- AYAM BBQ
- NASI AYAM BBQ
- SOTONG MASAK NANI
- SUP CAP CAI
- Resepi Tom Yam Seafood Bersantan
- Resepi Char Kuey Teow
- Resepi Tilapia Goreng Berlada
- Resepi Diet Sup Ikan Sayur Campur
- Resepi Daging Rusa Panggang
- Resepi Kek Coklat Moist
- Resepi Sandwich Ayam Mayonnaise
- Resepi Kantonis Yee Mee
- Resepi Ikan Siakap Lada Hitam
- Resepi Pecal Ikan Keli
- Resepi Ayam Tandoori
- Resepi Bubur Lambuk
- Resepi Mee Hong Kong
- Resepi Tahu Sumbat
- Resepi Cucur Udang
- Resepi Ayam Gajus
- Resepi Nasi Kukus Ayam Goreng Berempah
- Resepi Ikan Masak Taucu
- Resepi Spaghetti Seafood
- Resepi Salmon Steak
- Resepi Spaghetti Bolognese
- Popia Goreng
- Resepi Laksa Johor
- TUMIS DAGING
- FUCUK GORENG
- AYAM MASAK KETUMBAR
- SALAD TELUR
- KERABU TELUR
- Resepi Hotplate Yee Mee
- Puding kelapa muda
- Dadih strawberry
- Resepi Kuih Tepung pelita
- Minuman: Soya (home made)
- Sayur Asam batang keladi
- Ais Krim Tiramisu Koko
- Kuey Teow Ladna
- Resepi Nasi Goreng USA
- Resepi-Nasi Goreng Ayam
- Resepi-Nasi Goreng Cina
- RESEPI : NASI GORENG PAPRIK AYAM
- IKAN KELI BERLADA
- LAKSA THAI
- MI CALONG
- DALCA TULANG
- SPAGETI KUAH KEPAH
- SERUNDING IKAN
- NASI GORENG PATTAYA
- Mee Rebus
- MEE HAILAM
- DAGING BEREMPAH
- RENDANG PARU
- NASI BERIANI GAM
- UDANG MASAK TOMATO
- AYAM GORENG BERSERAI
- DALCA
- DAGING MASAK BERIANI
- AYAM MASAK SANTAN BERLADA
- KELIA HATI
- RENDANG TAUHU
- SAMBAL GORENG PETAI
- AYAM GORENG BERSALUT KACANG
- PAIS IKAN
- IKAN KUKUS CILI PADI
- SUP SIRIP YU DENGAN ISI KETAM
- ANGSA VEGETARIAN GARING DENGAN SALAD BUAH
- RESEPI MI JAWA
- STIMBOT
- SOTO
-
▼
October
(185)
No comments:
Post a Comment