BAHAN – BAHAN :
1 kg daging cincang
150 gm sos bolognaise
50 gm minyak zaitun
80 gm lobak merah
80 gm daun saderi
100 gm cendawan
100 gm pes tomato
200 gm sos perang
80 g bawang putih
5 gm garam
1 gm daun bay
350 ml air
BAHAN ROTI BAWANG PUTIH :
50 gm mentega
100 gm roti perancis
3 gm bawang putih cincang
BAHAN – BAHAN :
3 gm daun basli thai
CARA MEMBUAT KUAH :
1. Panaskan kuali bersama sedikit minyak zaitun,kemudian masukkan daging cincang,kacau selama seminit,angkat dan ketepikan
2. Panaskan kuali bersama sedikit minyak zaitun,kemudian masukkan bawang merah,bawang putih,lobak merah dan sedikit daun saderi kacau hingga masak,kemudian masukkan pes tomato,sos bologmaise,sos perang dan air,kacau hingga masak
3. Kemudianmasukkan daging cincang,cendawan ,garam,daun bay,biarkan mendidih,kemudian angkat.
CARA MEMBUAT ROTI BAWANG PUTIH :
1. Masukkan mentega dan bawang putih cincang kedalam mangkuk ,kemudian kacau hingga sebati.
2. Sapukan adunan tadi keatas roti dan bakar hingga keperangan
SEDIA DIHIDANG .
No comments:
Post a Comment