Saturday, January 15, 2011

Home » , , » ITALIAN FAVOURITES

ITALIAN FAVOURITES

DSC08362

BAHAN – BAHAN :

1 kg daging cincang

150 gm sos bolognaise

50 gm minyak zaitun

80 gm lobak merah

80 gm daun saderi

100 gm cendawan

100 gm pes tomato

200 gm sos perang

80 g bawang putih

5 gm garam

1 gm daun bay

350 ml air

 

BAHAN ROTI BAWANG PUTIH :

50 gm mentega

100 gm roti perancis

3 gm bawang putih cincang

 

BAHAN – BAHAN :

3 gm daun basli thai

 

CARA MEMBUAT KUAH :

1. Panaskan kuali bersama sedikit minyak zaitun,kemudian masukkan daging cincang,kacau selama seminit,angkat dan ketepikan

2. Panaskan kuali bersama sedikit minyak zaitun,kemudian masukkan bawang merah,bawang putih,lobak merah dan sedikit daun saderi kacau hingga masak,kemudian masukkan pes tomato,sos bologmaise,sos perang dan air,kacau hingga masak

3. Kemudianmasukkan daging cincang,cendawan ,garam,daun bay,biarkan mendidih,kemudian angkat.

 

CARA MEMBUAT ROTI BAWANG PUTIH :

1. Masukkan mentega dan bawang putih cincang kedalam mangkuk ,kemudian kacau hingga sebati.

2. Sapukan adunan tadi keatas roti dan bakar hingga keperangan

 

SEDIA DIHIDANG .

No comments:

Post a Comment

ShareThis

Blog Archive

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...