NZ resepi World

Himpunan resepi masakan melayu,resepi ikan ,resepi udang,resepi ayam dan resepi lauk pauk tradisional

Pages

▼
Saturday, January 15, 2011

BAKSO

›
BAHAN UTAMA : 1 paket mi kuning (boleh juga guna bihun )   BAHAN KUAH : 5 ulas bawang putih  - dikisar 2 in halia – dikisar 3 biji b...

ROJAK LONTONG

›
  BAHAN – BAHAN : 2 ketul nasi impit sedikit kacang panjang,tauge,dan kangkung – dicelur 2 tauhu yang siap digoreng dan dipotong ddu 1...

PERIA IKAN MASIN

›
BAHAN – BAHAN : 100 gm ikan masin – digoreng terlebih dahulu 5 biji peria – dihiris kecil 300 gm cili padi 200 gm cili besar hijau 2 ...

ITALIAN FAVOURITES

›
BAHAN – BAHAN : 1 kg daging cincang 150 gm sos bolognaise 50 gm minyak zaitun 80 gm lobak merah 80 gm daun saderi 100 gm cendawan 1...
Sunday, January 2, 2011

Filet Ikan Mayones

›
Bahan-Bahan: 5 keping isi ikan sebelah atau ikan merah ½ sudu kecil rosemary kering ½ sudu kecil lada hitam 2 cm halia ditumbuk halus...

Barbeku Daging Rib-Eye

›
Bahan-Bahan: 2 keping daging N.Z Rib-Eye 4 gm rempah paprika 2 gm thyme 2 gm majoram 4 gm aromat 2 gm garam 2 gm lada sulah C...

Ayam Pelalah

›
Bahan-Bahan: Ba han Ayam: 400 gm isi ayam 3 ulas bawang merah 1 ulas bawang putih 2 biji buah keras 1 cm kunyit hidup 1 cm leng...
‹
›
Home
View web version
Powered by Blogger.