Bahan A:
50 gm cendawan ablone
50 gm cendawan hitam
50 gm kulat hitam (black fungus)
Bahan B:
100 gm kubis bunga - dipotong kecil
80 gm brokoli - dipotong kecil
30 gm lada benggala hijau - dipotong baji
30 gm lada benggala merah - dipotong baji
40 gm lobak merah - dihiris nipis
30 gm jagung muda - dipotong tiga
10 gm bawang putih - dicincang halus
Bahan C:
10 gm udang kering - dikisar
40 gm sos tiram
20 gm tepung jagung - dibancuh dengan sedikit air
10 gm garam
10 gm gula
30 gm minyak masak
5 gm serbuk perasa
Cara menyediakan:
1. Rendam kesemua bahan A di dalam air suam selama 10 minit.
2. Kemudian angkat dan tapis. Hiris kesemua cendawan.
3. Panaskan minyak, tumis bawang putih sehingga kekuningan.
4. Masukkan udang kering dan sos tiram bersama sedikit air.
5. Masukkan kesemua bahan B dan biarkan sehingga setengah masak.
6. Campurkan bahan A, kacau sehingga sayur masak. Masukkan garam, gula dan serbuk perasa.
7. Akhir sekali masukkan bancuhan air, tepung jagung dan kacau hingga pekat. Angkat dan hidangkan.
Sumber : saji