Sunday, October 30, 2011

Home » , » Puding Lapis Kacang Merah

Puding Lapis Kacang Merah

pudinglapiskacangmerah1

Bahan A:

10 gm agar-agar serbuk
600 ml santan
130 gm gula pasir
2 sudu besar krim putar
Pewarna kuning
Sedikit garam

Bahan B

10 gm agar-agar serbuk
600 ml santan
120 gm gula pasir
3 sudu besar kacang merah - direbus dan dikisar
Sedikit pewarna merah

Cara Menyediakan:

1, Masak bahan A hingga larut dan masukkan ke dalam acuan bersesuaian yang berlubang di tengah. Biarkan hingga hampir beku barulah dituang bahan B.

2. Sebelum dituang ke dalam bahan A, kesemua bahan B hendaklah dimasak hampir pekat

Bahan A:

10 gm agar-agar serbuk
600 ml santan
130 gm gula pasir
2 sudu besar krim putar
Pewarna kuning
Sedikit garam

Bahan B

10 gm agar-agar serbuk
600 ml santan
120 gm gula pasir
3 sudu besar kacang merah - direbus dan dikisar
Sedikit pewarna merah

Cara Menyediakan:

1, Masak bahan A hingga larut dan masukkan ke dalam acuan bersesuaian yang berlubang di tengah. Biarkan hingga hampir beku barulah dituang bahan B.

2. Sebelum dituang ke dalam bahan A, kesemua bahan B hendaklah dimasak hampir pekat

Bahan A:

10 gm agar-agar serbuk
600 ml santan
130 gm gula pasir
2 sudu besar krim putar
Pewarna kuning
Sedikit garam

Bahan B

10 gm agar-agar serbuk
600 ml santan
120 gm gula pasir
3 sudu besar kacang merah - direbus dan dikisar
Sedikit pewarna merah

Cara Menyediakan:

1, Masak bahan A hingga larut dan masukkan ke dalam acuan bersesuaian yang berlubang di tengah. Biarkan hingga hampir beku barulah dituang bahan B.

2. Sebelum dituang ke dalam bahan A, kesemua bahan B hendaklah dimasak hampir pekat

Sumber : saji

No comments:

Post a Comment

ShareThis

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...