Bahan-bahan:
250 gm ayam - potong kecil-kecil
½ sudu makan minyak bijan
4 cm halia – hiris halus
1 sudu makan minyak masak.
2 sudu makan sos tiram
1 sudu teh gula
garam secukup rasa
1 tangkai cili merah – hiris halus
Sedikit daun bawang - hiris
Cara penyediaan:
Perapkan ayam dengan minyak bijan,dan halia selama 15 minit
Panaskan minyak masak tumiskan bwg putih sehingga kuning keemasan,masukkan ayam,halia dan bawang besar,biarkan ayam masak, masukkan sos tiram ,sedikit air,gula,dan garam secukup rasa,taburkan daun bawang dan cili merah .sedia dihidang....
250 gm ayam - potong kecil-kecil
½ sudu makan minyak bijan
4 cm halia – hiris halus
1 sudu makan minyak masak.
2 sudu makan sos tiram
1 sudu teh gula
garam secukup rasa
1 tangkai cili merah – hiris halus
Sedikit daun bawang - hiris
Cara penyediaan:
Perapkan ayam dengan minyak bijan,dan halia selama 15 minit
Panaskan minyak masak tumiskan bwg putih sehingga kuning keemasan,masukkan ayam,halia dan bawang besar,biarkan ayam masak, masukkan sos tiram ,sedikit air,gula,dan garam secukup rasa,taburkan daun bawang dan cili merah .sedia dihidang....
No comments:
Post a Comment