Bahan Bahan
2 biji Petola (dibuang kulit dan dipotong)
2 cawan santan
1 ekor Ikan kembung (dibakar dan diambil isinya)
1/2 sudu teh lada hitam
3 ulas bawang merah (ditumbuk)
1 ulas bawang putih (ditumbuk)
20 gram suhun
1 biji cili merah (dihiris)
Garam dan serbuk perasa secukupnya
Cara menyediakan
Campurkan santan dengan isi ikan, bawang merah,bawang putih serta lada hitam.
Didihkan kemudian masukkan petola,cili merah dan juga suhun.
Masukkan garam dan perasa.
Sedia dihidangkan
Thursday, June 28, 2012
Home »
Resepi Kampung
,
resepi sayur
»
Resepi Masak Lemak Putih Petola
Resepi Masak Lemak Putih Petola
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
ShareThis
Blog Archive
-
▼
2012
(190)
-
▼
June
(16)
- Resepi Tepung Boko Ubi kayu
- Resepi Masak Lemak Putih Petola
- Resepi Tomyam Putih Ala Thai Nz
- Resepi Kuih Lompat Tikam
- Gulai Darat Siput Sedut
- Resepi Puding Karamel Berkacang
- ResepiSom tham Thai
- Resepi Masak Ayam Sos Lemon Berlada Hitam
- Masak Gulai Lemak Pisang Pucuk Paku
- Resepi Rendang udang
- Resepi Masak Bubur Ayam
- Resepi Masak Bubur Ayam
- Tulang Rusuk Tumis Dara
- Resepi Puding Roti Pisang
- Resepi Masak Jantung Manis
- Resepi Bebola Ikan
-
▼
June
(16)
No comments:
Post a Comment