Friday, March 4, 2011

Home » , » Apam Telur

Apam Telur


Apam Telur
BAHAN  A:
300 gm tepung gandum (sangai)
1/2 sudu kecil serbuk penaik
1/2 sudu kecil yis segera
1/2 sudu kecil esen vanila

BAHAN B:
5 biji telur
200 gm gula
Pewarna kuning secukupnya
50 ml air

CARA MENYEDIAKAN:
1. Pukul telur dan gula sehingga kembang.
2. Masukkan esen vanila, tuangkan tepung sedikit demi sedikit dan kacau rata.
3. Masukkan serbuk penaik dan yis segera. Biarkan adunan selama setengah jam.
4. Tuang ke dalam loyang dan kukus selama sejam.
5. Setelah masak, biarkan sejuk sebelum dipotong.
Sumber : sajionline

No comments:

Post a Comment

ShareThis

Blog Archive

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...