Wednesday, August 11, 2010
Home »
Aneka kerabu
»
Kerabu Sotong
Bahan-bahan
1 kg sotong (dikelar dan direbus)
2 ulas bawang putih (ditumbuk halus)
5 tangkai cili api (dihiris halus)
2 biji limau nipis (ambil jus)
4 camca sedang sos ikan
2 biji bawang besar (dihiris)
3 batang serai (dihiris)
2 biji tomato (dihiris)
1 batang kacang panjang (dihiris)
1 kuntum bunga kantan (dihiris)
1 helai daun limau purut (dihiris)
1/2 batang lobak merah (disagat)
Cara membuat
1) Campurkan kesemua bahan dan gaul sehingga rata.
2) Sedia untuk dihidangkan
Kerabu Sotong
Bahan-bahan
1 kg sotong (dikelar dan direbus)
2 ulas bawang putih (ditumbuk halus)
5 tangkai cili api (dihiris halus)
2 biji limau nipis (ambil jus)
4 camca sedang sos ikan
2 biji bawang besar (dihiris)
3 batang serai (dihiris)
2 biji tomato (dihiris)
1 batang kacang panjang (dihiris)
1 kuntum bunga kantan (dihiris)
1 helai daun limau purut (dihiris)
1/2 batang lobak merah (disagat)
Cara membuat
1) Campurkan kesemua bahan dan gaul sehingga rata.
2) Sedia untuk dihidangkan
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
ShareThis
Blog Archive
-
▼
2010
(678)
-
▼
August
(32)
- Sup Cendawan Campur
- Kacang Panjang Goreng Bertelur
- TOMYAM ISTIMEWA
- Ikan Siakap Kukus ala Thai
- Udang goreng asam jawa
- Ikan Percik
- Gulai tempoyak ikan Patin
- sup tulang mamak stail
- Sup ekor chef wan stail
- Paprik campur
- Udang masam manis
- Rendang Tok
- Kerabu Kacang Botor
- Kerabu Perut
- Kerabu Sotong
- Siakap 3 Rasa Aroma
- Kailan Cendawan Ikan Masin
- Sup Ketam
- Udang mentega
- Sotong Goreng Tepung
- Nasi ayam Hainan NZ stail
- Sambal tempoyak
- Asam pedas ikan pari
- Udang Sambal Petai
- Masak Lemak Jantung Pisang
- Siput Sedut Masak Lemak Cili Api
- Daging Salai Masak Lemak Cili Api
- Udang Galah Masak Lemak Cili Api
- Daging masak merah
- Gulai daging pantai timur
- Ayam masak lemak cili api
- Rendang Ayam
-
▼
August
(32)
No comments:
Post a Comment