Bahan-bahan |
1 ekor ayam 1/2 kg pati santan [1 biji kelapa] Garam 1/2 cawan kerisik 1 helai daun kunyit [mayang halus] Bahan untuk dikisar: 3 labu bawang besar 5 ulas bawang putih 5 batang serai 3 inci halia 1 inci lengkuas 1 inci kunyit hidup 15 cili kering 15 biji cili api |
Cara Memasak |
1. Ayam dibuangkan kulit dan potong kecil. 2. Masukkan semua bahan-bahan ke dalam kuali besar dan kacau hingga sebati. 3. Gunakan api yang sederhana masak sehingga ayam empuk dan kuahnya sebati. 4. Rasakan garam dan bila telah pekat boleh hidangkan |
Sunday, August 1, 2010
Home »
Aneka rendang
,
masakan kampung
,
resepi ayam
»
Rendang Ayam
Rendang Ayam
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
ShareThis
Blog Archive
-
▼
2010
(678)
-
▼
August
(32)
- Sup Cendawan Campur
- Kacang Panjang Goreng Bertelur
- TOMYAM ISTIMEWA
- Ikan Siakap Kukus ala Thai
- Udang goreng asam jawa
- Ikan Percik
- Gulai tempoyak ikan Patin
- sup tulang mamak stail
- Sup ekor chef wan stail
- Paprik campur
- Udang masam manis
- Rendang Tok
- Kerabu Kacang Botor
- Kerabu Perut
- Kerabu Sotong
- Siakap 3 Rasa Aroma
- Kailan Cendawan Ikan Masin
- Sup Ketam
- Udang mentega
- Sotong Goreng Tepung
- Nasi ayam Hainan NZ stail
- Sambal tempoyak
- Asam pedas ikan pari
- Udang Sambal Petai
- Masak Lemak Jantung Pisang
- Siput Sedut Masak Lemak Cili Api
- Daging Salai Masak Lemak Cili Api
- Udang Galah Masak Lemak Cili Api
- Daging masak merah
- Gulai daging pantai timur
- Ayam masak lemak cili api
- Rendang Ayam
-
▼
August
(32)
No comments:
Post a Comment