Saturday, August 7, 2010
Home »
Aneka sambal
,
masakan kampung
»
Sambal tempoyak
Bahan-bahan
100 gm cili padi (ditumbuk kasar)
200 gm tempoyak
sedikit belacan
sedikit garam dan gula
Caara membuat
1) campur semua bahan tadi dan dihidangkan bersama ulam-ulaman
Sambal tempoyak
Bahan-bahan
100 gm cili padi (ditumbuk kasar)
200 gm tempoyak
sedikit belacan
sedikit garam dan gula
Caara membuat
1) campur semua bahan tadi dan dihidangkan bersama ulam-ulaman
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
ShareThis
Blog Archive
-
▼
2010
(678)
-
▼
August
(32)
- Sup Cendawan Campur
- Kacang Panjang Goreng Bertelur
- TOMYAM ISTIMEWA
- Ikan Siakap Kukus ala Thai
- Udang goreng asam jawa
- Ikan Percik
- Gulai tempoyak ikan Patin
- sup tulang mamak stail
- Sup ekor chef wan stail
- Paprik campur
- Udang masam manis
- Rendang Tok
- Kerabu Kacang Botor
- Kerabu Perut
- Kerabu Sotong
- Siakap 3 Rasa Aroma
- Kailan Cendawan Ikan Masin
- Sup Ketam
- Udang mentega
- Sotong Goreng Tepung
- Nasi ayam Hainan NZ stail
- Sambal tempoyak
- Asam pedas ikan pari
- Udang Sambal Petai
- Masak Lemak Jantung Pisang
- Siput Sedut Masak Lemak Cili Api
- Daging Salai Masak Lemak Cili Api
- Udang Galah Masak Lemak Cili Api
- Daging masak merah
- Gulai daging pantai timur
- Ayam masak lemak cili api
- Rendang Ayam
-
▼
August
(32)
No comments:
Post a Comment