Wednesday, February 16, 2011

Home » , » KOSEROL DAGING,

KOSEROL DAGING,


Bahan-bahan:
250 gm daging lembu - dipotong dadu besar
4 labu bawang besar - dibelah 4
2 sudu besar mentega
1 batang lobak merah - dipotong panjang lebar
1 biji ubi kentang - dipotong dadu besar
1 sudu besar tepung
Sedikit lada sulah
Garam secukup rasa
Air secukupnya
Sedikit kacang pis
Cara Menyediakan:
1. Sebatikan tepung, lada sula dan garam dengan sedikit air.
2. Cairkan mentega dalam mangkuk kaca yang tahan dibakar dan masukkan bawang besar, kacau hingga layu.
3. Masukkan daging dan masak selama 5 minit. Campurkan kentang diikuti lobak merah serta 1 1/2 cawan air. Biarkan mendidih.
4. Campurkan sebatian tepung tadi dan masak atas api kecil hingga daging empuk.
5. Sebelum diangkat masukkan kacang pis. Hidangkan bersama roti

No comments:

Post a Comment

ShareThis

Blog Archive

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...