BAHAN A:
430 gm mentega
3 sudu besar susu pekat
BAHAN B:
23 biji kuning telur
6 biji putih telur
280 gm gula kastor
150 gm tepung gandum
1 sudu besar ovalatte
1 sudu kecil esen vanila
100 gm tepung ais krim vanila
BAHAN C:
Pewarna kuning, merah, hijau, merah jambu dan ungu.
Perasa secukupnya.
CARA MENYEDIAKAN:
1. Bahan A dipukul sehingga putih dan gebu.
2. Dalam bekas yang berasingan pukul bahan B sehingga kembang.
3. Apabila kembang satukan bahan A dan B. Kacau hingga sebati.
4. Bahagikan adunan kepada lima bahagian (kuning, merah, hijau, merah jambu dan ungu).
5. Bakar setiap warna dua lapis sehingga habis. Gunakan acuan 8 1/2 x 8 1/2 x 3
430 gm mentega
3 sudu besar susu pekat
BAHAN B:
23 biji kuning telur
6 biji putih telur
280 gm gula kastor
150 gm tepung gandum
1 sudu besar ovalatte
1 sudu kecil esen vanila
100 gm tepung ais krim vanila
BAHAN C:
Pewarna kuning, merah, hijau, merah jambu dan ungu.
Perasa secukupnya.
CARA MENYEDIAKAN:
1. Bahan A dipukul sehingga putih dan gebu.
2. Dalam bekas yang berasingan pukul bahan B sehingga kembang.
3. Apabila kembang satukan bahan A dan B. Kacau hingga sebati.
4. Bahagikan adunan kepada lima bahagian (kuning, merah, hijau, merah jambu dan ungu).
5. Bakar setiap warna dua lapis sehingga habis. Gunakan acuan 8 1/2 x 8 1/2 x 3
Sumber : utusan
No comments:
Post a Comment