Thursday, February 17, 2011

Home » » UDANG DAN BUAH TROPIKA BERSOS KOKTIL

UDANG DAN BUAH TROPIKA BERSOS KOKTIL

DSC08246

BAHAN – BAHAN A

BUAH – BUAHAN ;

buah tembikai

buah naga merah

buah mangga

buah tembikai merah / kuning

buah anggur

buah tembikai susu

semuanya dipotong ikut kegemaran

 

BAHAN BAHAN B ;

150 gm udang harimau a

rebus dan buang kulitnya

300gm sos koktil

3 biji jus limau kasturi

1/2 biji jus oren

5 gm daun pudina – cincang halis

 

CARA MENYEDIAKAN ;

1. Mula – mula gaulkan buah yang dipotong dengan jus limau kasturi dan oren

2. Kemudian masukkan kacang dan daun pudina,gaul sebati

3. Kemudian tuangkan sos koktil,jika sos kosong boleh di campur dengan bawang dan lada bangla yang telah dicincang

 

SEDIA DIHIDANG .

No comments:

Post a Comment

ShareThis

Blog Archive

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...