Wednesday, December 15, 2010

Home » , , » PENANG KUE TEOW

PENANG KUE TEOW

BAHAN - BAHAN :

150 gm kue teow
150 gm tauge
100 gm kucai
150 gm udang
1 sudu beser kicap cair
3/4 sudu kicap pekat
100 gm sotong
serbuk perasa
5 ulas bawang putih


CARA MEMBUATNYA :
1. Bawang putih ditumbuk
2. Panaskan minyak dan tumis bawang putih hingga naik bau,kemudian masukkan kicap pekat,kicap cair,udang ,sotong ,masak hingga udang separuh masak,kacau supaya semuanya sebati
3. Masukkan kue teow dan tauge,kacau hingga sebati dan masukkan kucai,serbuk perasa,dan garam secukup rasa,
4. Angkat dan taburkan dengan bawang goreng dan cili merah yang dipotong nipis

SEDIA DIHIDANG .

1 comment:

ShareThis

Blog Archive

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...