Wednesday, October 20, 2010

Home » AYAM PANGGANG TROPICANA

AYAM PANGGANG TROPICANA

       BAHAN-BAHAN :

1Ssudi besar parutan kulit limau

1 biji buah mangga

6 biji buah kurma

5 sudu besar susu rendah kalori

secubit lada hitam

                                                                                                                                                                                                                                                                   CARA MENYEDIAKAN   :

1. Satukan semua bahan untuk semua perapan ayam. Perapkan selama saut jam. Kemudian dipanggang hingga masak

2. Untuk membuat bahan s0s buah-buahan . Panaskan minyak zaitun .Tumis bawang besar dan bawang putih hingga naik aromanya

3. Masukikan sos demi glace sos b.b.q serta sedikit krodial orange sehingga sebati.  Jika sos terlalu pekat .Masukkan sedikit air untuk mencairkan sos

4. Apabila sos mendidih .masukkan sebahagian buah-buahanyang telah dipotong dadu kedalam sos dan kacau dengan rata

5. Kemudian masukkan susu rendah kalori untuk mendapatkan sedikit rasa lemak .Tambahkan lada hitam secukupnya dan masukkan garam jika sos tersebut  kurang

    masin.

6. Susun dada ayam yang telah di panggang kedalam pinggan .Tuangkan sos buah-buahan keatas ayam tersebut Hiaskan dengan lebihan buah yang telah dipotong

    dadu tadi

                SEDIA DIHIDANG    

No comments:

Post a Comment

ShareThis

Blog Archive

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...