Friday, October 22, 2010

Home » , , » IKAN TERUTUP

IKAN TERUTUP


BAHAN-BAHAN ;

2 ekor ikan cencaru

6 tangkai cili merah

3 cm kunyit hidup

3 ulas bawang merah

4 ulas bawang putih

3 cm halia

2 cm belacan

50 ml air asam jawa

garam

CARA-CARA :

1. Bersihkan ikan dan belah bahagian belakang badan ikan . kisar cili merah kunyit bawang merah, bawang putih, halia dan belacan ,bersama air asam jawa, kemudian sumbat bahan kisar kedalam badan ikan.

2. Perapkan selama satu jam sebelum digoreng

3. Panaskan minyak. ,kemudian masukkan ikan . Pastikan bahan kisar tadi tidak keluar. ketika mengoreng

4.Goreng ikan sehingga garing

SEDIA DIHIDANG

No comments:

Post a Comment

ShareThis

Blog Archive

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...